وقتی که خبرگزاری معتبری چون ابلنا هنوز نمی داند پالنگان در کدام استان قراردارد؟
روابط عمومی اخبارکامیاران
امشب که مطلب را تحت عنولن«سحرخوانی» و «مناجاتخوانی» دو آیین فراموش شدهی ماه رمضان از خبرگزاری وزین ایلنا بررسی نموده به بحث دف نوازی در کردستان برخوردم که در متن خبر به خوبی این موضوع را در پالنگان کامیاران وثبت در یونسکو تشریح کرده بود که از همین جا از همه ی عزیزان ایلنان قدردانی می نمایم وست آن عزیزان را می بوسم چراکه هر کسی که به اندازه سوزنی از دیارم سخن بگوید مایه ی افتخارم است که به دست بوسیش بروم.
در لابلای کلمات هرگاه قصد معرفی مکان دف نوازی بوده است متاسفانه پالنگان را روستائی در استان کرمانشاه معرفی می نماید که امید می رود خبرگزاری وزینی به مانند ایلنا اینگونه اشتباهاتی را مرتکب نشود.
در ادامه همین خبر حتی پالنگان را جزئی از کامیاران معرفی نمی کند بلکه اینگونه می نویسد:....نوع ساختار و معماری این روستای تاریخی است که در نزدیکی شهر کامیاران واقع در استان کرمانشاه قرار دارد.
متاسفانه معلوم نیست به چه دلایلی همواره نسبت به پالنگان کامیاران در رسانه ها اطلاع رسانی درست صورت نمی گیرد وحتی گاها با بعضی تیترها قدمت وتاریخی بودن این منطقه را سبک می شمارند.
به عنوان نمونه بارها شاهد بوده ام که نوشته اند: پالنگان ماسوله ای کردستان؛این درحالی است که قدمت پالنگان تحت هیچ شرایطی با ماسوله برابر نیست واگر قرار است در بحث ماسوله ویا پالنگان روستائی را معرفی نمایند که شباهت زیادی به هم دارند می بایست اینگونه تیتر بزنند:ماسوله پالنگان گیلان واتفاقا این گونه حق مطلب به درستی ادا شده است اگر ماسوله اشتهار بیشتری نسبت به پالنگان دارد دلیلش تاریخی بودن آن نیست وتنها به این علت است که ماسوله به پایتخت نشینان نزدیک است واز خوش واقعه در منطقه سرسبز گیلان قرار گرفته است ضمن اینکه این دو امتیاز نسبت به پالنگان چیز مهمی نیست همه می دانیم آبشارهای پالنگان خود نمونه ای از زیبائی ها است که کمتر مکانی بدین فراوانی دارد ویا رود خروشان تنگی ور آنچنان منطقه را زیبا نموده است که هیچگاه از اذهان نمی رود. واز همه مهمتر منطقه پالنگان منطقه ای است که ثبت جهانی شده است وخود خبرگزاری وزین ایلنا همین موضوع را تایید نموده است واز همه مهمتر مرکزیت مناطق اورامی نشین را به دست آورده است وسالانه شاهد صدها توریست از اقصی نقاط جهان به ویژه اروپای غربی هستیم واگر در این منطقه نسبت به ایجاد اماکن رفاهی اقدام شود وتبلیغاتی در رنج جهانی برای آن صورت پذیرد سالیانه شاهد ورود میلیون ها دلار ارز به کشور خواهیم بود وحتی می توان در بحث دور زدن تحریم ها از چنین مکانی بهره گرفت وانشاءالله در دولت آقای سید ابراهیم رئیسی که نسبت به کردستان علاقه وافری دارند نسبت به پالنگان اقدامات خوبی صورت خواهد گرفت تا پالنگان جایگاه واقعی خود را در توریسم کشور پیدا نماید.
در پایان عین خبر ایلنا ولینک آن تقدیم عزیزان می گردد:
«دفنوازی» در کردستان؛ به مثابه «سحورینوازی»
همچنین در کردستان همزمان با فرا رسیدن سحر بر دف نواخته میشود. در این رسم قدیمی به جز دف، ساز «دو طبله» نیز نواخته میشود و خواننده (که گاه نوازنده نیز هست) در مدح رمضان «مدیحه سرایی» می کند. این رسم قدیمی و جالب حال دیگر مانند «سحرخوانی» در دیگر مناطق کشور سنتی منسوخ شده است. آنچه جای «دفنوازی» سحر در روستاهای کردستان را گرفته؛ «صلات» است. «صلات» ساعتی پیش از اذان در مساجد اجرا می شود تا به این ترتیب روزهداران برای صرف سحری و انجام دعا و مناجات از خواب بیدار شوند.
مراسم «دفنوازی» در جشن رمضان،مکان روستای گردشگری پالنگان واقع در استان کرمانشاه/ اجرا مربوط به سال گذشته است
جشن بزرگ پایان یافتن ماه رمضان در روز عید سعید فطر/یک ثبت جهانی
«دف» و «دفنوازی» با پایان ماه رمضان، تمام نمیشود. جشن بزرگ رمضان یکی از رویدادهای مهمی است که هر سال به مناسبت عید سعید فطر با حضور حدود۱۰۰۰ دفنواز در روستای تاریخی، گردشگری پالنگان برگزار میشود.
این استمرار و اهمیت باعث شده سازمان جهانی یونسکو در مردادماه سال۱۴۰۰ این منظر و رویداد فرهنگی را ثبت جهانی کند. اما دلیل اینکه پالنگان به عنوان میزبان دف نوازی ۱۰۰۰ نوازنده انتخاب شده، نوع ساختار و معماری این روستای تاریخی است که در نزدیکی شهر کامیاران واقع در استان کرمانشاه قرار دارد. معماری روستای پالنگان پلکانی است؛ به این معنا که پشت بام خانههای پایینی حیاط خانههای بالادستی هستند. این چیدمان پلکانی به یک خانه و دو خانه خلاصه میشود و سازههایی بکر و زیبا را در دل کوهستان تشکیل داده است. گیاهان و گونههای کمیاب نباتی، عدم وجود کارخانجات و آلایندههای صنعتی و عدم عبور و مرور تجاری و ترانزیتی این منطقه از کرمانشاه به مکانی بکر تبدیل کرده است.
گفتنی است پالنگان در ابعاد گستردهتربه جز کرمانشاه و کردستان ایران، بخشی از اقلیم کردستان را هم دربرمیگیرد و بیش از هفتصد روستای هم جوار زیر مجموعه آن است.
لینک خبرخبرگزاری ایلنا:
https://www.ilna.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-%D9%87%D9%86%D8%B1-6/1345032-%D8%B3%D8%AD%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%AC%D8%A7%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D9%88-%D8%A2%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B4-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%A7%D9%87-%D8%B1%D9%85%D8%B6%D8%A7%D9%86