خیانت بی شک وتردید آمریکا به کردهی سوریه
ضربالاجل ۳۰ روزه آمریکا و ترکیه به SDF برای ادغام با دولت موقت سوریه
«میدلایستآی» در گزارشی مدعی شد که آمریکا و ترکیه به نیروهای SDF تنها ۳۰ روز فرصت دادهاند تا روند ادغام کامل با دولت موقت سوریه را نهایی کنند. این هشدار در حالی صادر شده است که اجرای توافق پیشین میان طرفین، بهدلیل پافشاری کُردها بر حفظ ساختار نظامی مستقل و خودگردانی، با بنبست مواجه شده است.
به گزارش واحدخبراخبارکامیاران، پایگاه خبری «میدلایستآی» در گزارشی اختصاصی مدعی شده است که ایالات متحده آمریکا و ترکیه ضربالاجلی ۳۰ روزه به نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) دادهاند تا روند ادغام کامل خود با دولت موقت سوریه را نهایی کنند. این اقدام در حالی صورت میگیرد که اجرای توافق پیشین میان فرماندهان SDF و دولت موقت دمشق به دلیل اختلافات ساختاری و مطالبات خودگردانی کُردها با بنبست مواجه شده است.
به نوشته «میدلایستآی»، ایالات متحده آمریکا و ترکیه ضربالاجلی ۳۰ روزه به نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) دادهاند تا روند ادغام کامل خود با دولت موقت سوریه در دمشق را به پایان برسانند. این تصمیم پس از آن اتخاذ شده که روند اجرای توافق پیشین میان طرفین با موانعی مواجه شده است.
در ماه مارس گذشته، «مظلوم عبدی» فرمانده کل SDF، با «احمد الشرع» رئیس دولت موقت سوریه، توافقنامهای امضا کرد که هدف آن ادغام کامل ساختار نظامی و امنیتی SDF در چارچوب نهادهای رسمی دولت سوریه بود. با این حال، اجرای این توافق به دلیل پافشاری گروههای کُرد بر حفظ خودگردانی و ساختار نظامی مستقل، با تأخیر مواجه شد.
طبق مفاد این توافق، قرار بود نیروهای نظامی تحت فرمان SDF، از جمله پلیس امنیت داخلی کُردستان سوریه موسوم به «آسایش»، در چارچوب ارتش و وزارت دفاع سوریه سازماندهی مجدد شوند. با این حال، رهبران کُرد خواستار حفظ زنجیره فرماندهی مستقل و ادامه فعالیتهای امنیتی بهصورت جداگانه هستند؛ موضوعی که مخالفت دولت موقت دمشق را به همراه داشته است.
بر اساس اطلاعات منابع آگاه، هفته گذشته در نشستی در سوریه، مقامهای آمریکایی و ترک به نمایندگان SDF هشدار دادند که در صورت عدم تکمیل روند ادغام ظرف ۳۰ روز، واحدهایی که از پیوستن به ارتش سوریه امتناع ورزند، خلع سلاح خواهند شد و کنترل کامل به دولت مرکزی بازخواهد گشت.
یکی از این منابع به «میدلایستآی» گفت: «به نمایندگان SDF اطلاع داده شد که تمامی واحدهای نظامی این گروه در فرآیند ادغام لحاظ نخواهند شد و نیروهایی که در این روند مشارکت نکنند، باید خلع سلاح شوند. فرماندهی نهایی نیز در اختیار دولت موقت دمشق خواهد بود.»
از سوی دیگر، گزارشها حاکی است که دولت سوریه تمایل چندانی به جذب واحدهای زنانه SDF موسوم به «یگانهای مدافع زنان» (YPJ) ندارد. این یگانها به عنوان شاخهای از حزب کارگران کردستان (PKK) شناخته میشوند و دمشق از ادغام آنها در ساختار نظامی رسمی خود خودداری میورزد.
این تحولات در حالی رخ میدهد که وضعیت امنیتی در شمال و شرق سوریه همچنان شکننده است و هرگونه تأخیر یا ناهماهنگی در روند انتقال قدرت و ادغام نظامی میتواند به پیچیدگیهای بیشتر در این منطقه منجر شود.
کردپرس